Fräsha upp hemmet med dessa enkla knep

Den här artikeln innehåller sponsrat innehåll.

 

Har du börjat tröttna på hur ditt hem ser ut? Vill du ge ditt hus eller din lägenhet en fräsch ny look? I den här artikeln har vi samlat massor av smidiga, enkla och ett par smarta tips som kan hjälpa dig att ge ditt hem ett ansiktslyft, med små medel. Här pratar vi inte om köksrenovationer eller att bygga en ny altan, utan mindre justeringar som skapar stor förändring.

 

Ett helt nytt hem, med liten budget

Att ge hemmet en fräsch och uppfriskande förvandling behöver inte vara komplicerat eller kosta skjortan. Med några enkla inredningstips kan du snabbt och enkelt både ge ditt hem en helt ny känsla och skapa en trivsam och inspirerande hemmiljö  för dig och din familj. Lite färg, tapeter, en ny matta eller nya handdukar kan alla göra väldigt mycket för hemmets generella atmosfär.

 

Nya färger kan att ge rummet en helt annan känsla

En av de mest effektiva metoderna för att fräscha upp ett rum är att ändra färgen på väggarna. Du kan måla om ett par alla väggar och få rummet att kännas som en helt ny plats.

 

Om du använder färgpaletterna rätt kan du dessutom skapa en illusion av rymd och yta, vilket kan göra att rummet känns större. Ljusa färger kan även göra rummet,som du kanske gissat, ljusare och göra att du kan använda mörkare gardiner utan att rummet känns för mörkt och instängt.

 

En accentvägg i en färg som skapar kontrast mot resten av väggarna är en modern inredningsteknik som kan bli jättesnyggt. Men färgen behöver inte begränsas till väggarna. Testa att måla om en bokhylla eller annan större möbel i en iögonfallande färg för en ännu snabbare uppfräschning av rummet.

 

Använd tapeter för att skapa ett fönster till din drömsemester

Tapeter finns idag i oändligt många designer och en av fördelarna med att använda tapet är att du kan ha vackra bilder på en sandstrand, ett berg eller en solnedgång på din vägg. Perfekt i sovrummet, om du vill vakna i paradiset. Är du lite händig och vill gå steget längre kan du bygga en stor ram och tapetsera innanför ramen för att skapa ett fönster till solsemestern eller skidbacken i Alperna. Bara fantasin sätter gränserna, se bara till att investera i kvalitetstapeter.

 

Tyger i alla möjliga färger

En väldigt enkel metod för att fräscha upp vilket rum som helst är att köpa nya textilier i nya fräscha färger. Byt ut kuddfodralen i soffan eller handdukarna i badrummet. Ge matbordet en ny duk eller ersätt dina gamla trötta gardiner med nya finare modeller.

 

Tyger kan även göra mycket för möbler. En soffa med en mjuk pläd på schäslongen ser automatiskt mycket mer inbjudande ut. Släng över samma sorts pläd på sängen och du har förvandlat din sovplats till en inredningsdetalj som passar in i de mest populära inredningsbloggarna.

 

Ljusare tyger gör att rummet känns större och mer luftigt medan mörkare filter och gardiner kan ge rummet en mysigare ton och passa perfekt vid tv-soffan. Var inte rädd för att experimentera och kika även på tryckta tyger med motiv som passar in med din befintliga inredningsstil.

 

Riktat ljus ger rummet mer personlighet

Ljus är en väldigt viktig del i all inredning. Med rätt ljus i rätt färgtemperatur kan du helt förändra hur ett rum upplevs. Du kan använda ljus för att förvandla ditt välkomnande och inbjudande vardagsrum till en intim och mysig lounge genom att ändra ljuskälla. Du kan ge ditt kök en modern uppfräschning med spotlights över köksbänken. Och du kan skapa en härlig läshörna med riktat ljus där du kan njuta av en bok.

 

Använd kombinationer av golvlampor, taklampor, bordslampor och ljusslingor som du kan tända och släcka för att skapa precis rätt känsla i rummet när du vill. Golvlampor med ljuset riktat rakt upp kan ge ett rum mer rymd och är ofta något som används i vardagsrum och sovrum, medan starka riktade lampor är perfekta där du behöver se tydligt, som över badrumslampan eller i hallen.

 

Använd väggarna

Många har väggar hemma som står helt tomma och gör att rummet känns kallt och tomt. Det är något som är väldigt lätt att åtgärda. Häng upp en stor tavla med ett motiv av något du tycker är snyggt eller skapa en fotovägg med dussintals små fotoramar med bilder på familj och vänner.

 

Har du en betongvägg som är svår att få hål på? Inga problem! Du kan enkelt få tag i krokar som fästs på väggen med dubbelhäftande tejp i din byggvaruhandel. De bästa modellerna är de som har tejp som inte lämnar några märken eller riskerar att skapa färg eller tapet på väggen. Fråga personalen i bygghandeln för att hitta just dessa modeller. Du kan sedan hänga upp och ta ner krokar hur och när du vill.