Hitta rätt bh modell till dina bröst

Bröst, det är något som kommer i en mängd olika former. De kan vara breda, smala, långa, lorta, tomma, fylliga och så vidare. Många talar om hur viktigt det är att hitta rätt storlek till brösten, men det är även minst lika viktigt att hitta rätt modell av bh! Ett bra val är Triumph BH som har en massa olika modeller så som Big Cup, serier som Minimizer och Amourette och sport-bh-ar.

Olika bröst behöver olika modeller av bh

Beroende på hur dina bröst ser ut, så finns det olika modeller att välja på. När det finns ett stort avstånd mellan brösten kan det ibland skapas en tomhet i bh-kuporna. Det kan vara fördelaktigt att testa en bh med sidostöd som hjälper till att centrera och samla brösten mot mitten. Är det däremot så att dina bröst sitter nära varandra kan en hög bygel ibland kännas obekväm och skapa oönskat tryck mellan dem. Det kan vara bra att välja en bh utan bygel eller med en lägre bygel framtill för att undvika detta obehag.

Har du smala bröst som sitter nära varandra, så är det inte fel att välja en bh med en kupa som passar bra över brösten men är för liten i omkretsen. Sedan kan du förlänga bandet på ryggen med hjälp av en bh-förlängare som ansluts med hak-och-hysk-knäppningen. På det sättet kan du öka omkretsen på bh:n i ryggen och på sidorna medan kupan fortfarande sitter likadant över brösten.

Bröst som pekar åt olika väderstreck

När brösten riktas åt sidorna, alltså åt öst och väst, så är en bh med sidostöd perfekt eftersom den hjälper till att samla och centrera bysten. Det förhindrar spridningen mot armhålorna genom att ha förstärkning i sidorna av kupan, vanligtvis med hjälp av extra vaddering.

Pekar brösten neråt, alltså söderut, så är det ett måste med ett extra stöd. För att motverka gravitationen kan en bh med en extra lyftpanel i underkupan vara till stor hjälp för att ge brösten det extra lyftet de behöver.

Bröst som pekar norrut, alltså uppåt så kan bh med helkupa och en högre skärning längs dekolletaget vara ett bra val. En kupa med lägre skärning kan få bröstvårtan att synas ovanför kupans kant.